Totalt antall sidevisninger

Oppskrift Sarah Bernhard


Beklager forsinkelsen, men her kommer oppskriften på mine Sarah Bernhardt kaker:

200 gr mandler (skåldet og malt)
210 gr melis
3 eggehviter

Mandler skåldes, tørkes og males en dag eller to i forveien.
Start med å stivpiske eggehviten og vend inn de malte mandlene. Disse lages til små topper - mindre enn kokosmakroner - de for store blir kakene veldig mektige! Steks på bakepapir midt i ovnen i ca 12 minutter på 190 grader, men følg med på fargen og fastheten. Pass også på at deigen ikke blir for løs for da blir de "paddeflate" under steking!

Nå kakene er avkjølt snur de de med bunnen opp og så smører du på en topp med smørkrem, som lages slik: 
75 gr melange (romsremperatur)
100 gr melis
1 ts vaniljesukker
og til slutt rører man inn eggeplommer. Gjerne både 3 og 4 stk!
(bruk gjerne mixmaster her)

Sett så kakene til avkjøling før du smelter mørk sjokolade/kokesjokolade (jeg varmer den bare forsiktig i mikroen) og så dypper du kakene forsiktig i en bolle med sjokolade slik at smørkremen dekkes av sjokolade. Pass på så ikke sjokoladen er for varm - da smelter smørkremen!

Denne oppskriften gir ca 30 kaker, litt avhengig av hvor store du lager de. Disse kakene er et "must" for min del til jul og de faller som regel i smak hos gjestene!

Bon apetit! :-)

Ingen kommentarer: